Att göra sitt bästa

Att växa. Det är vad livet handlar om. Oavsett om det är ett träd, en människa eller ett företag. Varför växer då inte vissa företag? Varför växer då inte vissa människor? Därför att vi gör inte vårt bästa. Ett träd gör alltid sitt bästa. Det vill bli så högt och vackert som möjligt. Men inte vissa människor. Och eftersom företag består av människor så har vi ibland problem.

Att göra sitt bästa är grunden i våra liv. Många elitidrottsmän och kvinnor har kommit på detta. Hur kommer det sig att vi inte, när vi ändå håller på, gör vårt yttersta? För att vi tror att vi har begränsningar. För att vi är rädda att misslyckas. Någon, eller du själv, har sagt att ”det går inte”. Och att misslyckas vem vill det? Bli utskämd. Se på Carolina Klüft – går hon och gräver ner sig när hon missar plankan? Nej, istället går hon in i sig själv och gör allt för att återvinna koncentrationsförmågan och därmed öka möjligheten att göra sitt bästa. Och ändå kan för några ögonblick bjuda på sig själv och spexa inför kameran. Tänk om vi hade samma förmåga. Samma inställning. Vad hade då hänt med oss och våra företag?

Det är helt ok att missa en affär så länge jag har gjort mitt bästa. Jag har dessutom lärt mig något av det som jag har glädje av senare. När jag gör mitt bästa  kan jag vara säker på att resultaten kommer. Så länge jag gör det jag är väldigt bra på – där jag har min talang, min begåvning. Det finns ingen återvändo. Hur skall jag kunna misslyckas? I vems ögon, i så fall. Att göra sitt bästa i varje läge – oavsett vad det gäller – är en säker väg till framgång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.