Att sträva efter det personliga

Häromdagen stod jag i snålblåsten på Svågertorp på väg till Kastrup. Jag kom dit 05:40. Tio minuter senare skulle mitt tåg gå. Några minuter innan meddelar en röst att tåget är försenat till 05:57. Rösten upprepar det ytterligare en gång, för säkerhets skull. Efter en stund kommer samma röst tillbaka och meddelar att nu är det 06:04 som gäller. Inga förklaringar om orsaken, naturligtvis, för detta är en inspelad röst som endast ändrar klockslagen. Det här fortsätter ytterligare två gånger med exakta tidsangivelser utan att något tåg dök upp.

När väl tåget anländer 30 minuter senare funderar jag – hur mycket bättre det hade varit om det hade varit en riktig människa som hade greppat mikrofonen. Som med sin personlighet hade gett en bild vad som hände denna tidiga morgon. Kanske var det snöstorm längre norrut. Eller hade föraren försovit sig? Gärna kompletterat med ett par personer på perrongen i självlysande uniformer som kunde ge ytterligare information.

Vad jag efterlyser är det genuina, äkta och autentiska bemötandet – inte en inspelad röst klockan sex på morgonen.

Ps. Jo, jag hann med planet. Med fem minuters marginal. Tack Norwegian.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.