EGTWY

En mentor till alla – Everybody Got Talent. What’s Yours? – EGTWY?
Jag sitter i juryn för YUMP – Young Urban Movement Project. Jag hade förmånen att lyssna på fem olika team av unga entreprenörer och deras affärsidéer. Jag slås då av hur mycket kraft och kreativitet det finns hos människan. Samtidigt tänker jag på alla de människor som inte har stöd, som inte har föräldrar, som inte får chans till skolgång, som inte får chans att möta och ta del av äldres liv – framgångar och misslyckanden.
Samtidigt kommer jag tänka på Lill Lindfors vision om att varje människa skulle ha en person som man kunde förlita sig på.
Eftersom jag sysslar med mentorskap på professionell basis vet jag vilken kraft det är att ha någon som stöttar en, lyssnar och ifrågasätter.
Jag har en dröm – att varje tonåring som vill skall erbjudas en mentor. Förutom att vara ett stöd skall det övergripande syftet vara att hitta den ungas talanger, vad hon eller han är bra, vad man tycker är roligt. Det är alldeles för många talanger som aldrig blir upptäckta, eller som blir sedda och uppmärksammade.
Vi har alla våra talanger. Det är dock svårt att se dessa själv. Även för en förälder kan det vara svårt. Men en person som kommer utifrån och har det som uppgift – då ökar förutsättningarna radikalt.
Om du är intresserad av att vara mentor – hör av dig. Tillsammans kan vi förändra världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.