Lev nu – Uppskatta nu

Om man funderar på hur snabbt allting kan förändras finns det en anledning att vara ödmjuk. Den svenska journalisten som lämnade hotellet för att inom några minuter bli misshandlad och nära mista livet. Eller kvinnan som satte sig i bilen tidigt en morgon och några minuter senare kör av vägen och hamnar i rullstol. Under bara några sekunder förändras deras liv.

När jag tar del av sådana händelser känner jag varje gång en tacksamhet att det inte har drabbat mina anhöriga eller mig själv något liknande. Inte idag i alla fall. Jag går inte in i något katastroftänkande utan istället försöker jag ta vara på stunden så gott jag kan. Kanske ringer jag det där samtalet till mitt barn för att förvissa mig om allt är bra. Kanske köper jag en blomma till min fru för att visa min kärlek. Kanske gläds jag över att jag har ett jobb jag trivs med. Men framförallt lär jag mig uppskatta hur livet är just nu.

Taggar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.