Margaret Thatcher

”I do not know anyone who has got to the top without hard work. That is the recipe.”
Margaret Thatcher

Ja, visst är det så – att jobba hårt är en väg till framgång. Men det är inte hela sanningen. Och den är lite föråldrad, dessutom. Jag skall försöka förklara varför.
Innan vi bestämmer oss för att ”jobba hårt” måste vi vara klara över var vi har vår talang. Vad är jag bra på? Vad tycker jag är roligt? Vad gör jag bättre än alla andra? Hur kan jag utveckla det? Det är några frågor jag skall ställa mig innan jag ger mig in att ”jobba hårt”. Margaret Thatcher hade förmodligen gjort den analysen och insåg att hon kunde leda och bidra till att skapa ett England som åter skulle göra sin röst hörd i världen. Om jag inte analyserar min egen begåvning då blir det bara jobbigt att ”jobba hårt”. ”Det skall gå lätt, då är det lätt”, för att citera Kay Pollak. Jag kan jobba hårt men jag kommer aldrig nå ”toppen” för att citera Mrs Thatcher.
Björn Borg funderade nog aldrig på att bli simmare. Och om Anders Pärson hade föreslagit för Anja att hon skulle ha satsat på att bli revisor istället för på alpin skidåkning då hade vi nog aldrig förlåtit honom. Det är möjligt att både Björn och Anja hade blivit duktiga inom simning och revision men de hade aldrig nått toppen – världstoppen.
Vi som inte har den fysiska talangen måste dock arbeta efter samma tes – vad är jag bra på och hur kan jag utveckla det? Då kan vi också nå världstoppen – inom det område som vi kan, som vi är experter på.
Go for it!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.