Massor av Misstag

– Jag ångrar att jag inte tog det där jobbet, säger en god vän till mig under en lunch. Då hade allt varit annorlunda.

– Varför tror du det, frågar jag.

Och han lägger ut texten med lön, arbetskamrater, förmåner. Men sanningen är – han har inte en aning hur det hade blivit. Framförallt inte med trivsel, arbetsuppgifter, ansvarsområden etc.

Det är högst troligt att vi gör korkade val i våra liv och vi ångrar oss av den anledningen. Vi har inte alla fakta och lyssnar inte på magkänslan. Det är naturligt – för vi är människor med de fördelar och brister vi har. Förhoppningsvis kan vi rätta till det som har blivit fel och låta livet fortsätta som ingenting har hänt. Och sortera det under ”små och snabba misstag”.

Jag har gjort massor av misstag i mitt liv. Men jag ångrar inget. Dels för att jag inte kan påverka det – det som har hänt, har hänt. Dels för att det ger mig erfarenheter som jag kommer ha glädje av framåt i livet. Även om jag inte ser det just då.

Ibland kan jag till och med leva efter devisen ”det som händer har en mening”. Och då gäller det att förhålla sig till det. Att ångra är helt meningslöst. Men att reflektera och ställa sig frågan ”Vad var anledningen till att jag gjorde detta?” är mycket mer konstruktivt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.