När inspirationen spirar

Att göra det rätta

Vi blir alla påverkade att träffa personer som är entusiasmerande och inspirerande. Vi lever upp, liksom.

Jag har träffat många under årens lopp. Och det har du säkert också.

Vad kännetecknar då en sådan person? Att hon är glad är kanske det viktigaste. Positiv, ser möjligheter istället för problem. Ser lösningar istället för svårigheter. Men också att hon ägnar sig åt något som ger henne energi. Och det är här – jag tror att vi har nyckeln. Om vi skulle lägga tid på det vi verkligen älskar skulle vi alla vara inspirerande.

Men hur är det med den saken? Gör vi det vi skall göra? Eller gör vi något som stjäl energi istället för att det ger energi?

Tänk om vi skulle se en ishockeymatch där spelarna utav någon anledning är de-motiverade, där de saknar inspiration? De åker inte ens efter pucken. Vi skulle gå därifrån – jag lovar.

Eller en frisör som klipper för klippandets skull. Som har missat att det är en människa som sitter i stolen och som inte det minsta känner sig inspirerad av sin yrkeskonst. Vi skulle rusa därifrån – jag lovar.

För en tid mötte jag en gammal kund som hade tagit steget till att bli sin egen efter många år i det stora bolaget. Hon sprudlade av energi. Nu fick hon tillfälle att förverkliga sina idéer och utveckla det hon var duktig på. Det är inspirerande!

Kan vi bli lite mer inspirerande?

Om det är så att vi tillbringar tid på ett jobb där vi inte trivs eller lever i ett förhållande som inte fungerar – det är klart att det inte lyfter oss eller gör oss starka. Men om vi nu kan påverka det, vilket vi ofta kan, genom att lyfta frågan med sin chef eller att gå till botten med varför ens partner inte lever upp till förväntningarna – då börjar inspirationen spira.

Men återigen, det är glädjen som smittar. Det är glädjen som inspirerar. Så, om vi bestämmer oss för att göra dagen glad har vi nått långt. Och om vi lovar oss själva att se över vår egen situation och samtidigt inser att vi har möjligheten att förändra – då kommer vi alla att vara föredömen.

”Välj ett jobb du älskar och du kommer aldrig att behöva arbeta en dag i hela ditt liv.”

Konfucius

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.