Att skapa värde

Vi som jobbar i branschen, ledarskap och personlig utveckling, vet att vi skapar värde. Ibland är det dock svårt att mäta. Det bekräftade även Lars Wetterberg, HR-direktör på Alfa Laval, när jag igår fick en kort pratstund med honom efter ett föredrag han höll på ett Transfer-arrangemang.

I förra veckan levererade vi resultatet av ett årslångt uppdrag för ett tjänsteproducerande företag. Uppdraget var att få ihop teamet, öka produktiviteten och därmed lönsamheten. Med hjälp av en parallell och oberoende ROI-analys (Return On Investment) kunde kunden konstatera att avkastningen blev 43 procent. Det vill säga om man satsar 100.000 sek, inklusive egen investerad tid, så får man tillbaka 143.000. Jämför det med bankens avkastning eller någon annan investering.

Så om vi nu kan erbjuda upplevt värde för chefer och ledare samt även ekonomiskt värde – vem kan då säga nej till personlig utveckling?

”Price is what you pay. Value is what you get.”

Warren Buffett

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.