Att välja styrka

För en tid sedan mötte jag en ledningsgrupp där vi kunde konstatera att deras individuella styrkor kompletterade varandra nästintill perfekt. De hade alla gjort StrengthsFinder 2.0 som är baserad på Gallups forskning kring styrkebaserat ledarskap. En ultimat mix av verkställande, påverkande, relationsbyggande och strategiska kompetenser skapar det optimala teamet.

”Rätt man på rätt plats” är en gammal devis men hur många ledningsgrupper eller projektteam lever efter det? Istället för att se till en persons styrkor fokuserar vi på svagheter. Det börjar redan i skolan. Istället för att komplettera varandra och se till mångfalden letar vi efter likasinnade. Hur går det då med dynamiken och innovationsförmågan? Naturligtvis inte så bra. Vad hade hänt om Nokia hade vidgat sina vyer – precis som man gjorde i början av sin era?

”Företagsledningar är för likriktade. Mångfald ger styrka.”  Andreas Rosenlew

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.