Tänka rätt – nå framgång

Majoriteten av alla framgångsrika idrottare använder sig av någon form av mental träning. En av de allra första som såg kraften i att tänka rätt var den legendariske fotbollstränaren Sven-Göran Eriksson. Han anlitade Willi Railo, den kände norske psykologen, när han var coach för IFK Göteborg. Det slutade med att ”Änglarna” vann UEFA-cupen två gånger under 80-talet.

”Svennis” bäste spelare under den här perioden hette Torbjörn Nilsson. Han gjorde vad han ville på den nationella scenen och var extremt framgångsrik men när det kom till landslaget och en proffskarriär i Holland och Tyskland tog hjärnspökena över. Även han anlitade Willi Railo och efter en relativt kort tid kunde han ta tillbaka sin plats i landslaget och gjorde en förnämlig insats och ett mål mot Portugal i VM-kvalet 1984.

Ett annat exempel är Henrik Stenson, Sveriges idag bäste golfare.

– Under de tre åren som vi inte samarbetade föll han från femte plats till 270, sade Torsten Hansson, coach och mental rådgivare.

Henrik avslutade samarbetet med Torsten då han flyttade till USA för tre år sedan. Då började rutsch-kanan. Torsten såg eländet på håll och kontaktade Henrik och frågade om de skulle återuppta samarbetet. I skrivande stund har vi sett resultatet – tillbaka till världstoppen och Henrik har nu chans att vinna den amerikanska touren.

Vad skulle hända med våra prestationer, vi som arbetar inom näringslivet, om vi i större utsträckning ägnade oss åt att arbeta med våra styrkor, sätta lite mer utmanande mål och  få rätsida på vårt tänkande? Skulle vi öka våra intäkter (segerpremier)? Skulle vi få uppskattning från marknaden (publiken)? Skulle vi bidra till att våra medarbetare presterade bättre (laget/teamet)?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.