Världens mäktigaste – lyssnar

– Han var oerhört engagerad och lyssnade verkligen. Jag blev mycket uppmuntrad, så sade Nina Lagergren, 92 år, och halvsyster till Raoul Wallenberg, efter att hon mött Barack Obama i Stockholm under onsdagen.

Engagemang och lyssnande – mina två viktigaste redskap i mitt arbete. Jag har en kund, högt uppsatt chef – vi kan kalla henne Stina, som varje dag när hon kommer hem möts av sin man. De sätter sig vid köksbordet och Stina får möjlighet att berätta om sin dag; vilka utmaningar hon har haft, vilka glädjeämnen hon har varit med om medan hennes äkta hälft lyssnar, är närvarande och är engagerad. Han kommer inte upp med några lösningar på Stinas problem, nej, utan bara lyssnar och ställer frågor. Problemen fixar Stina – hon har inget behov av att någon annan skall lösa hennes problem. ”Det brukar lösa sig.” är en devis för Stina. Efter 20 minuter är det över. Lisa undrar om det är något han vill dryfta. Ibland vill han. Ibland inte.

Hur gör du och din partner eller vän?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.