Svenska Mästare 2013 – I ledarskap

Malmö FF – svenska mästare 2013! Det är en seger för teamet – inte bara för de som är i rampljuset utan för de som arbetar bakom kulisserna. Och det är en seger för det kloka ledarskapet, det modiga ledarskapet. En eloge till styrelse och dess ordförande är på sin plats. De valde att inte ens vara med på planen igår där spelare och funktionärer hyllades. Och de säger ju lite om deras ledarskapsfilosofi – äras den som äras bör.

Guillermo Molins höjde Rikard Norling till skyarna när han sade att han kan höja spelarens förmåga att prestera.

Och det är precis vad styrelse och vd också har gjort. De har gett tränare och sportchef förtroende och visat dem tillit. När Rikard och Per var oense i ett antal frågor förra året gick vd in och medlade. Igår gick de, Rikard och Per, ut hand i hand och tog emot publikens jubel.

Ett föredömligt ledarskap börjar alltid uppifrån. Ordföranden såg behovet och rekryterade en kompetent vd. Verkställande direktören tog ansvaret för anställningen av tränare och sportchef. Tränaren insåg sina begränsningar och tog Daniel Andersson till sin hjälp. Sportchefen visade fingertoppskänsla vid värvningar av hemvändande proffs.

Det handlar om teamwork där alla gör det som de är bra på och ett ledargarnityr som är trygga som människor och därmed kan visa en generositet genom att lyfta fram varandras och andras förtjänster. Den filosofin sipprar långsamt ner till spelarna i omklädningsrummet och på planen vilket de tar till sig. Och det har vi sett praktiserat ett otal gånger i år.

Framtiden ser ljus ut för Malmö FF. Grattis till en strålande säsong!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.